Tjeders whisky

Bara whisky

Glann ar Mors flytt

Jag vet, jag har tjatat väldigt mycket om Glann ar Mors nedläggning på sistone. Denna gång blir det superkort: Charles Delaere på den lustifikt betitlade bloggen Les fleurs du malt har nämligen intervjuat Jean Donnay om Glann ar Mors nedläggning, och han har fått några fler intressanta pratminus kring planerna på att flytta destilleriet. Eftersom artikeln är på franska bjuder jag här på några översättningar. Dels bekräftar Jean Donnay igen planerna på att fortsätta destillera utanför Bretagne:

Jag kommer att fortsätta destillera whisky någon annanstans. Jag vet ännu inte var […] men det kommer inte att vara i Bretagne!*

Han berättar vidare att

Glann ar Mor kommer kanske att byta namn. Men Kornog […] kommer att buteljeras under samma namn.

Det var allt! Min kortaste bloggpost hittills!

 

 

*« Je vais aller faire du whisky ailleurs […] Je ne sais pas encore où […] mais ce ne sera pas en Bretagne ! »
** « Glann Ar Mor changera peut-être de dénomination. Mais Kornog […] sera embouteillé sous le même nom. »


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Tjeders whisky

Tema av Anders Norén