Tjeders whisky

Bara whisky

junichallenge: en bloggpost om dagen hela juni

Ingen bloggare i världen är långsammare än jag. Känns det som, ibland. Mitt berg av sampleflaskor tenderar att betas av i mycket långsam fart. Jag får aldrig riktigt tid, tycker jag, att verkligen sitta ner och på djupet analysera en whisky. Skriva ordentliga smaknoter, inte bara några få ord. Så det blir en dram ur någon öppen flaska och lite nosande och smakande – men inget direkt provande.

På andra områden brukar jag gilla att strukturera upp saker i utmaningar: en vecka utan socker. Hundra armhävningar om dagen i två veckor. Två mils löpning i veckan en månad. Med whisky blir det mer, vad gäller det verkliga provandet, att jag tar det när jag får tid över. Vilket jag sällan får.

Så nu jävlar: junichallenge! Jag utlovar en bloggpost om dagen, med en rejäl analys av en whisky. Jag ska sluta vara samplesgnomen – vad har jag, kanske 600 samples? 700? Ingen aning – och åtminstone temporärt vara bloggargnomen. The challenge starts now! Dags att prova en Springbank 25 YO. Vi ses på tjederswhisky.se senare ikväll.

It’s the attack on the samplesberg! Er kära författare med ett futtigt litet utsnitt av de samples han har så svårt att ta sig tid till.


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2021 Tjeders whisky

Tema av Anders Norén