Tjeders whisky

Bara whisky

Kontakt

Jag kan nås på flera sätt: mejl och Facebook messenger funkar utmärkt. Man kan också ringa eller messa, jag råkar vara den enda David Tjeder i Sverige så det är bara att kolla in mig här. Vill man vara riktigt traditionell finns jag som länken avslöjar på Ullerudsbacken 74, 123 73 Farsta. Twitter och instagram? Nope, det räcker bra såhär.

8 kommentarer

 1. Vill du kontakta mig per telefon 0418-44 99 99
  Spirit of Hven

 2. Hi man ! you blog on Aisla Bay should really be all AILSA Bay … 🙂

 3. Hej tänkte fråga hur man förvarar whisky under väldigt lång tid?behöver jag ta upp min whisky och vända den upp och ned imellanåt för att inte korken ska torka upp å spricka?eller hur ska man göra?bara låta dom stå?

  • Bästa svaren hittar du genom att fråga på Facebook, men det där med att vända upp och ned emellanåt, jag vet inte, jag är skeptisk. Visst kan man göra det, men det görs sannolikt på ungefär en av hundra flaskor som står i samlingar, och hur ofta händer det egentligen att korken går av när man öppnar en flaska? Väldigt mycket viktigare är att whiskyn ska stå i sval temperatur eller max rumstemperatur och *inte utsättas för ljus*, det vill säga mörkt. Folk som har jättesamlingar framme i stora skåp i rum med fönster och som vänder på flaskorna två gånger om året fokuserar på en ypperligt oviktig liten detalj samtidigt som whiskyn sabbas i raketfart av att vara utsatt för direkt och indirekt solljus. Att flytta whiskyn till garderober och bort med den från de tjusiga skåpen med LED-lampor är prio ett i sammanhanget.

 4. Hej David!
  Med hjälp, av din hemsida, förkovrar jag mig i whisky-världen.
  Är själv aktieägare i Gammelstilla, och i ditt förkortningslexicon, saknar jag:
  GSW=Gamelstilla whisky.
  Vad jag kan förstå, av vad som skrivs, är GSW-gänget, på väg, att göra något bra, och i dagarna har vi, som är aktieägare fått möjlighet, att köpa första buteljeringen, som heter Isak Mackey, efter grundaren till Gammelstilla Bruk där destilleriet ligger.
  Mvh
  Kjelle

 5. Hej, David!
  Jag har observerat att när man går på systemet finns det väldigt litet sortiment av ”kvartingar” när det gäller whisky. Jag dricker verken mkt eller ofta vilket gör att jag, till trots att jag verkligen gillar whisky, drar mig för att köpa en stor flaska då det blir för mkt i mitt tycke, även om jag vet att whiskyn håller sig länge efter man öppnat den. Jag undrar hur det kommer sig att inte fler märken/sorter har ”kvartingar”? Finns det någon anledning till detta?

  • Hej Veronica! Jag vet faktiskt inte; det hela är väldigt märkligt, tycker jag. Särskilt större destillerier borde kunna erbjuda fler mindre flaskor. Jag tycker själv det är kanontrevligt när jag kan köpa mindre än 70 cl. Det tar mig låååååååååååååååååång tid att peta i mig en flaska whisky om jag ska göra det själv, jag gissar att snittet ligger på runt ett år. Vid det laget kan whiskyn ha försämrats om det är lite kvar i flaskan länge. Dags att sätta press på branschen – fler mindre flaskor! 🙂

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.